Com a resum de la feina feta aquests darrers 5 anys a Canet us n´exposem a continuació el nombre per tipus d´activitat:
20 presentacions de llibres d´11 escriptors diferents
8 conferències i xerrades sobre diferents aspectes de la llengua
6 presentacions de guies de l´entitat
16 taules informatives (incloent les 5 darreres edicions de la Mostra d´Entitats)
9 concerts de música (la majoria per la participació a la festa de la Gran Nit de la Sardana d´aquests darrers 5 anys i una ocasió pel Correllengua del 2006)
3 exposicions de la Plataforma per la Llengua
2 campanyes de sensibilització mitjançant l´enganxada de cartells al carrer (2009-2010)
1 ruta cultural modernista i noucentista pel centre del poble pels socis i col·laboradors de la Plataforma per la Llengua i per les parelles lingüístiques de la comarca (2011)
1 conte infantil (Correllengua 2006)
1 activitat de llegendes sobre l´Espada de Sant Martí (Correllengua 2006)
1 cercavila popular amb foc i bastoners (Correllengua 2006)
1 actuació dels Falcons de Barcelona i un grup de grallers (Gran Nit de la Sardana 2009)
1 correfoc per la llengua a càrrec dels Diables de Canet i els seus tabalers com a celebració dels 5 anys de la Plataforma per la Llengua Maresme la tardor del 2010.
També participació a l´ofrena floral l´11 de Setembre des de l´any 2007 ininterrompudament.
Confecció d´un estudi sobre el compliment de la normativa en matèria lingüística en els bars i restaurants del poble (2009).
Vàrem donar suport al manifest de Canet Decideix pel 13D i també suport econòmic i humà (2009).
Vàrem donar suport al cinema en català i de rebuig a la vaga de cinema organitzada pel Gremi d´Empresaris de Cinema (2010).
Participació amb activitats pròpies al Correllengua del 2006, 2009 i 2010.
I finalment, fruït del recent acord de col·laboració entre la Plataforma per la Llengua Maresme i el Consorci per a la Normalització Lingüística de la comarca hem aconseguit que 15 establiments del poble signin convenis de col·laboració del programa del Voluntariat per la llengua. A aquests establiments se´ls demana que es mantinguin parlant en català a aquelles persones que se´ls adrecin en aquesta llengua encara que tinguin certes dificultats per expressar-se correctament en català i encara que pel seu aspecte s´apreciï que són d´altres cultures, doncs això no significa en cap cas que no parlin o puguin parlar el català. Això tant si són aprenents lingüístics com si no ho són. Cal tenir en compte l´esforç de moltes d´aquestes persones i parlar-los en castellà no és fer-los cap favor, sinó el contrari, doncs no entenen que després d´aprendre el català ningú els el parli. I això és un tema que com a comunitat lingüística ens fa molt de mal.
A nivell local en aquests darrers temps procurem fer una activitat per la llengua com a mínim cada mes, però en moltes ocasions en són més. Mentre les nostres ocupacions ens ho permetin així ho continuarem fent.
Abril 2011. Secció local de Canet de Mar de la Plataforma per la Llengua Maresme.